آموزش

ویروس در کمین اطلاعات شما (بررسی تخصصی)

“ویروس در کمین اطلاعات شما است” جمله ای آشنا ذهن که اغلب کاربران اینترنت را به خود مشغول کرده است. در وهله اول باید بدانیم ویروس چیست؟ ویروسها برنامه های مخرب کوچکی می باشند که بعد از ورود به سیستم، طبق برنامه نویسی که روی آن صورت گرفته عملیات خود را شروع می کند. در ابتدا با اخلال های کوچک در عملکرد سیستم و در مراحل پیشرفته تر، با در دسترس گرفتن عملکرد کلی سیستم به صورت فزاینده ای خود را تکثیر نموده و شروع به پیاده سازی دستورات خود می کند. حال این دستورات می تواند ارسال اطلاعات از دستگاه قربانی باشد تا مختل کردن و غیر فعال نمودن کامل دستگاه.

انواع ویروسها

برخی از مهمترین ویروسهای شناخته شده سیستمی عبارتند از:

نرم افزار ویروسی:

به صورت نرم افزارهای مخفی می باشند که در اثر اتصال به یک سیستم ویروسی دیگر یا اتصال به سرور از طریق لینکهای ناامن، به سیستم قربانی منتقل می شود و سیستم را آلوده می نماید. این بد افزار خود را تکثیر کرده و به مرور زمان سبب اخلال در عملکرد سیستم می گردد.

نرم افزار جاسوسی:

 این نرم افزارها با هدف سرقت اطلاعات کاربر، اقدامات کاربر در اینترنت را دنبال نموده و پس از اتصال به سرور اصلی خود در بستر اینترنت، اطلاعات قربانی را سرقت می کنند.

کرمها:

کرمها در اصطلاح به بد افزارهایی گفته می شود که با تکثیر خود در سیستم قربانی، به تخریب و نابودی فایلها و اطلاعات سیستمی می پردازند.

تروجان:

تروجان ها بی انصاف ترین ویروسها محسوب می گردند! این ویروسها به گونه ای طراحی شده اند که کاربر آن ها را با برنامه های امن اشتباه بگیرد و روی سیستم خود اجرا کند. بعد از نصب و اجرا این بدافزارها کار خود را شروع می کنند که دیگر کار از کار گذشته و اطلاعات سیستم قربانی مورد سرقت قرار گرفته است.

باج افزارها:

نام این نوع ویروسها به خوبی بیانگر عملکرد آنهاست. این بدافزارهای پیشرفته دسترسی کلی یا جزئی کاربر را تا زمانی مشخص یا در ازای پرداخت مبلغی مشخص محدود می نمایند.

انتقال ویروس از فلش مموری

سوالی که اینجا پیش می آید این است که آیا اگر یک فلش مموری را با استفاده از کابل otg به گوشی خود وصل کنیم امکان انتقال ویروس به گوشی وجود دارد؟ جواب بله است. بهترین کار قبل از اتصال یک فلش مموری به گوشی یا کامپیوتر، اسکن آن با یک آنتی ویروس اورجینال و اطمینال از پاک بودن آن می باشد. در بسیاری مواقع آنتی ویروسهای رایگان قابلیت تشخیص ویروسهای مخرب و همینطور ویروسهای جدید را ندارند پس برای اسکن، ویروس یابی و ویروس کشی حافظه های خود حتما از آنتی ویروسهای اورجینال استفاده نمایید.

نشانه های ویروسی بودن سیستم

  • مهمترین نشانه های ویروسی بودن گوشی عبارتند از:
  • باز شدن تبلیغات ناخواسته در صفحه
  • افزایش غیر عادی مصرف باتری گوشی
  • هنگ کردن گوشی و سیستم
  • ارسال ناخواسته پیامهای مختلف از گوشی شما به شماره های ناشناس به صورت اس ام اس
  • کند شدن عملکرد گوشی
  • نصب شدن برنامه های ناخواسته و ناشناخته به صورت اتوماتیک
  • خاموش و روشن شدن مداوم گوشی (به شرطی که حافظه گوشی پر نباشد یا مشکل سخت افزاری نداشته باشد)
  • داغ شدن غیر عادی گوشی در برنامه های معمولی
  • باز و بسته شدن خودکار آیکون های برنامه ها

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *